Minimaliseren/Maximaliseren

Golvende Brug, Hoofddorp

  • Architect:

    Lodewijk Baljon

  • Locatie:

    Hoofddorp

  • Regio:

    Noord Nederland


Omschrijving

De Golvende Brug overspant zo’n 46 meter over een vijver in het midden van een ovaalvormige rotonde. Hij is bestemd voor voetgangers en fietsers tussen het station van Hoofddorp en het duurzame bedrijvenpark 20|20. De brug, ontworpen door Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten is in twee richtingen gekromd.

De brug heeft een kenmerkende vloeiende, sierlijke vorm. De reling van de brug geeft volgt de vorm en geeft bijzondere uitdrukking aan de plek. Deze bestaat uit wanden van roestvast staal. Door een perforatie wordt een patroon van boomtakken zichtbaar; een karakteristiek beeld van de bomen langs de Geniedijk die zich aftekenen tegen de polderlucht. LED-verlichting zorgt voor een feeėrieke aanblik in de avond.


De Golvende Brug is genomineerd voor de Nationale Staalprijs 2016! Kijk hier voor meer informatie.


Toepassingen

Geperforeerde gevel, LED gevel.


Technologie

  • Golvende Brug, Hoofddorp 1
  • Golvende Brug, Hoofddorp 2
  • Golvende Brug, Hoofddorp 3
  • Golvende Brug, Hoofddorp 4
  • Golvende Brug, Hoofddorp 5
  • Golvende Brug, Hoofddorp 6
  • Golvende Brug, Hoofddorp 7
  • Golvende Brug, Hoofddorp 8
Golvende Brug, Hoofddorp