Minimaliseren/Maximaliseren

Natlab, Eindhoven

  • Architect:

    N Architecten

  • Locatie:

    Eindhoven

  • Regio:

    Zuid Nederland


Omschrijving

Natlab Eindhoven, het voormalige Philips Natuurkundige Laboratorium, is compleet gerenoveerd. Het project werd uitgevoerd naar een ontwerp van N-architecten.

VPT leverde 351 vierkante meter Cortenstaal buitengevels en 437 vierkante meter binnengevels. De panelen zijn uitgevoerd in een cassette systeem, waarbij het systeem buiten en binnen vrijwel identiek is uitgevoerd.

De panelen van de binnengevels heeft VPT laten roesten voordat deze werden gemonteerd. Omdat Cortenstaal in een binnensituatie niet uit zichzelf roest en dit wel nodig was voor de juiste look, heeft VPT de platen gepatineerd. Voor het patineren van Cortenstaal heeft VPT een techniek ontwikkeld die het mogelijk maakt om de onderdelen in een relatief kort tijdsbestek in een roestkleur te voorzien.


Toepassingen

Gevelsysteem, Cortenstaal gevel.


Technologie

  • Natlab, Eindhoven 1
  • Natlab, Eindhoven 2
  • Natlab, Eindhoven 3
  • Natlab, Eindhoven 4
  • Natlab, Eindhoven 6
  • Natlab, Eindhoven 7
  • Natlab, Eindhoven 8
Natlab, Eindhoven