Minimaliseren/Maximaliseren

Medisch Centrum De Kapel, Aarle-Rixtel

  • Architect:

    Erik Aarts Architect

  • Locatie:

    Aarle-Rixtel

  • Regio:

    Zuid Nederland


Omschrijving

De Kapel in Aarle-Rixtel, voormalig klooster van de Zusters van Liefde, is een nieuw leven ingeblazen: het dient voortaan als medisch centrum. Na een flinke renovatie en verbouwing is het eindresultaat fantastisch.

VPT leverde ongeveer 280 m2 Art-Punch gevelbekleding van geanodiseerd aluminium voor het gezondheidscentrum, waarin het welbekende ‘medisch kruis’ is verwerkt. Daarnaast zitten er twee poorten in de gevel opgenomen, die nauwelijks zichtbaar zijn door de mooie afwerking en de detailafstemming. De nieuwe functie van de kapel is duidelijk zichtbaar door de champagnekleurige gevel.


Toepassingen

Geperforeerde gevel, Aluminium gevel.


Technologie

  • Medisch Centrum De Kapel, Aarle-Rixtel 1
  • Medisch Centrum De Kapel, Aarle-Rixtel 2
  • Medisch Centrum De Kapel, Aarle-Rixtel 3
  • Medisch Centrum De Kapel, Aarle-Rixtel 4
  • Medisch Centrum De Kapel, Aarle-Rixtel 5
  • Medisch Centrum De Kapel, Aarle-Rixtel 6
  • Medisch Centrum De Kapel, Aarle-Rixtel 7
  • Medisch Centrum De Kapel, Aarle-Rixtel 8
Medisch Centrum De Kapel, Aarle-Rixtel