Minimaliseren/Maximaliseren

AC Leiespiegel, Deinze

  • Architect:

    Tony Fretton Architects

  • Locatie:

    Deinze

  • Regio:

    België


Omschrijving

Nieuwbouwproject Administratief Centrum Leiespiegel is ontworpen door Tony Fretton Architects. Het maakt deel uit van het stadsvernieuwingsproject “Deinze 2020” en is gevestigd naast de rivier “De Leie”. Het oude gebouw was niet meer van deze tijd; er was weinig ruimte voor privacy en grote delen waren flink verouderd.

Voor het nieuwbouwproject leverde VPT gevelbeplating van geanodiseerd aluminium. Het aluminium plaatwerk is op diverse locaties in het project toegepast, zoals verschillende gevelvlakken, penaten tussen de raampartijen, luifelranden en plafondbekleding. De verbindingsgang en het dak zijn tevens uitgevoerd in aluminium beplating. Het materiaal is tot zelfs het bellentableau doorgevoerd.

De uitdaging lag bij het formaat van het zetwerk, waaronder kolomzetwerk, dat in één stuk gezet en gemonteerd is. Om panelen in de grote afmeting mogelijk te maken zijn de panelen gestabiliseerd door middel van ingemonteerde en gelijmde profielen. Deze afmeting maakt natuurlijk ook de montage tot een uitdaging. Het resultaat mag er zijn. Het consequent materiaalgebruik en de strakke gevelbekleding maakt het tot een unieke realisatie.

Kijk voor meer informatie ook eens op dearchitect.nl.


Toepassingen

Aluminium gevel.


Technologie

  • AC Leiespiegel, Deinze 1
  • AC Leiespiegel, Deinze 2
  • AC Leiespiegel, Deinze 3
  • AC Leiespiegel, Deinze 4
  • AC Leiespiegel, Deinze 5
  • AC Leiespiegel, Deinze 6
  • AC Leiespiegel, Deinze 7
  • AC Leiespiegel, Deinze 8
AC Leiespiegel, Deinze