Minimaliseren/Maximaliseren

Voorzieningengebouw Zuid-as, Amsterdam

  • Architect:

    via Noord/Zuidlijn

  • Locatie:

    Amsterdam

  • Regio:

    Randstad


Omschrijving

Het voorzieningengebouw Zuidas in Amsterdam dient als transformator punt en als opslag voor treinen van de Noord/Zuidlijn.

Tijdens het ontwerp van deze nieuwbouw werd ervoor gekozen om een gestroomlijnd gebouw te ontwikkelen. VPT speelde in op de speciale dakonderdelen, en leverde ruim 370 m2 panelen in cortenstaal.

VPT heeft zowel de engineering, het volledige tekenwerk (op basis van 3D BIM) als de montage verzorgd. Hier lagen verschillende uitdagingen, tevens door de snelle doorlooptijd. De vinnen en schuine aansluitingslijnen op het dak zijn geen standaard werk. De diverse knoopput aansluitingen waren tevens een uitdaging voor zowel het tekenwerk als in de productie. Doordat het voorzieningengebouw tussen twee snelwegen in ligt, nabij een spoorrails, was de montage ook extra uitdagend. Alles is goed verlopen en het eindresultaat mag er zijn.


Toepassingen

Gevelsysteem, Cortenstaal gevel.


Technologie

  • Voorzieningengebouw Zuid-as, Amsterdam 1
  • Voorzieningengebouw Zuid-as, Amsterdam 2
  • Voorzieningengebouw Zuid-as, Amsterdam 3
  • Voorzieningengebouw Zuid-as, Amsterdam 4
  • Voorzieningengebouw Zuid-as, Amsterdam 5
  • Voorzieningengebouw Zuid-as, Amsterdam 6
  • Voorzieningengebouw Zuid-as, Amsterdam 7
  • Voorzieningengebouw Zuid-as, Amsterdam 8
Voorzieningengebouw Zuid-as, Amsterdam