Minimaliseren/Maximaliseren

Doggershoek, Den Helder

  • Architect:

    LEVS Architecten

  • Locatie:

    Den Helder

  • Regio:

    Noord Nederland


Omschrijving

De voormalige jeugdgevangenis Doggershoek in Den Helder is in 2015 na een verbouwing in gebruik genomen als een asielzoekerscentrum. Het gebouw biedt plaats aan ongeveer 600 asielzoekers.

De muur rondom het complex is na jaren eindelijk doorbroken met zo’n 90 gaten, om het wat vriendelijker te laten ogen. VPT realiseerde hiervoor 44 kaders Cortenstalen kaders, waardoor een meer open karakter is ontstaan.

De kaders zijn uitgevoerd als gelaste en samengestelde elementen in 4mm Cortenstaal. Het gewicht en de afmeting van de elementen hebben het werk tot een uitdagende operatie gemaakt.


Toepassingen

Luifels en kaders.


Technologie

  • Doggershoek, Den Helder 1
  • Doggershoek, Den Helder 2
  • Doggershoek, Den Helder 3
  • Doggershoek, Den Helder 4
  • Doggershoek, Den Helder 5
  • Doggershoek, Den Helder 6
  • Doggershoek, Den Helder 7
  • Doggershoek, Den Helder 8
Doggershoek, Den Helder