Minimaliseren/Maximaliseren

Onderstation Zuidbroek, Apeldoorn

  • Architect:

    ZEEP architects and urban designers

  • Locatie:

    Apeldoorn

  • Regio:

    Midden Nederland


Omschrijving

Bij het onderstation Zuidbroek in Apeldoorn heeft VPT de gevelbekleding en een hekwerk van zo’n 520 m2 gerealiseerd. Ook de bekleding van het gebouw achter dit hekwerk is bekleed door VPT.

Er is gebruik gemaakt van cortenstaal. Het hekwerk, dat om de hoekspanningsmasten staat, is voorzien van Art Punch perforatie. Hierbij is rekening gehouden met de functionaliteit van het terrein. Er is weinig doorkijk bij het gebouw dat achter de hekken staat, en veel doorkijk bij de hoekspanningsmasten. Tijdens het perforeren is er tevens rekening gehouden met de donkere en lichte vlekken op de beplating, zodat het resultaat er optimaal uitziet.


Toepassingen

Geperforeerde gevel, Cortenstaal gevel.


Technologie

  • Onderstation Zuidbroek, Apeldoorn 1
  • Onderstation Zuidbroek, Apeldoorn 2
  • Onderstation Zuidbroek, Apeldoorn 3
  • Onderstation Zuidbroek, Apeldoorn 4
  • Onderstation Zuidbroek, Apeldoorn 5
  • Onderstation Zuidbroek, Apeldoorn 6
  • Onderstation Zuidbroek, Apeldoorn 7
  • Onderstation Zuidbroek, Apeldoorn 8
Onderstation Zuidbroek, Apeldoorn