Minimaliseren/Maximaliseren

Science Please, Universiteit Leiden

  • Architect:

    van Iwaarden Artwork & Martijn Sandberg

  • Locatie:

    Leiden

  • Regio:

    Randstad


Omschrijving

Bij de Faculiteit Wiskunde en Natuurwetenschappen aan de Universiteit Leiden is een akoestische wand aangebracht in de vorm van een groot kunstwerk. De hal, de vide en de eerste verdieping van het gebouw vormen samen dit kunstwerk, genaamd ‘Science Please’. Het is een ontwerp van beeldend kunstenaar Martijn Sandberg. Als je de wand op een afstand bekijkt, zie je overal de tekst: Science Please, Silence Please.

VPT leverde hiervoor ruim 110 m2 aluminium gevelbekleding, voorzien van Art Punch en LED verlichting. De uitdaging voor VPT lag vooral bij de realisatie van de vereiste akoestiek. Door zowel kleine als grote gaten te perforeren en een geluidsabsorberend materiaal achter de aluminium panelen te plaatsen, is het resultaat optimaal geworden.


Toepassingen

Gevelsysteem, Aluminium gevel.


Technologie

  • Science Please, Universiteit Leiden 1
  • Science Please, Universiteit Leiden 2
  • Science Please, Universiteit Leiden 3
  • Science Please, Universiteit Leiden 4
  • Science Please, Universiteit Leiden 5
  • Science Please, Universiteit Leiden 6
  • Science Please, Universiteit Leiden 7
  • Science Please, Universiteit Leiden 8
Science Please, Universiteit Leiden