Minimaliseren/Maximaliseren

Technologie

TechniekenMaterialen

Creatieve metaaltoepassingen vinden een technische basis in het geavanceerde, moderne en geautomatiseerde machinepark van VPT, waarmee alle mogelijke plaatbewerkingen worden gerealiseerd. Hiernaast staat een overzicht van mogelijke technieken en bewerkingen.

Zetten en kanten
Een belangrijke techniek is het zetten of kanten. VPT vouwt automatisch, snel en met zeer grote nauwkeurigheid. De maximale lengte voor het zetten is 2500 mm, in de meest uiteenlopende vormen. VPT heeft als specialiteit rondzettingen. Het kanten, volgens de conventionele methode, kan tot een maximale lengte van 4000 mm.

Bewerkingen
VPT heeft een zéér complete werkplaats voor plaatbewerking. Tal van bewerkingen worden uitgevoerd om de meest complexe producten en samenstellingen te vervaardigen. Aanvullende bewerkingen zoals knippen, walsen, lassen, stiftlassen en zagen maken het bewerkingspakket compleet.

Afwerking
VPT produceert alle onderdelen vanuit brute en onbehandelde materialen. Na de voorbewerkingen worden de producten voorzien van een oppervlaktebehandeling. Het poedercoaten van producten doen we in onze eigen coaterij op 10.000 m2, lees meer over onze coaterij.

Braamvrij produceren, een goede voorbehandeling en een perfecte oppervlaktebehandeling resulteren in een goed en gegarandeerd product.