Terug naar overzicht

Architect

OZ - architecture

Locatie / Regio

Amsterdam, Randstad

Technologieën

Perforeren Art-Punch ®

Toepassingen

Gevel

Omschrijving van het project

Op 1 juli 2017 is op de NDSM-werf in Amsterdam Noord studentencomplex Nautique Living met 403 woningen geopend. Het complex maakt deel uit van een compleet nieuw plangebied met vele honderden woningen in een industriële setting en voorzien van robuuste (gevel)materialen. De geperforeerde Cortenstalen gevel maakt Nautique Living tot een architectonische blikvanger.

Op de voormalige NDSM-werf aan het IJ werden tot 1979 nog zeeschepen gebouwd. Inmiddels is het gebied nieuw leven ingeblazen en wordt sinds 2015 gebouwd aan een nieuw stadsdeel, een ontwerp van OZ Architecture. Nautique Living is een modern studentencomplex met 403 zelfstandige studentenwoningen voorzien van een eigen keuken en badkamer. Het complex telt twaalf verdiepingen.

De complete gevelschil, inclusief dakopbouw en blinde gevel, is uitgevoerd in Cortenstaal. Als producent van metalen gevelsystemen en specialist in complexe paneelvormen en toepassingsmogelijkheden, is VPT Versteeg ingeschakeld voor zowel de engineering, productie als montage. Speciaal voor dit werk is de perforatie ontwikkeld. Met een speciale set aan gereedschappen is een uniek patroon gerealiseerd.

  • Gevelsysteem: VPT gevelcassettesysteem, speciaal voor het werk ontwikkeld
  • Materiaal: 3mm Cortenstaal en ophangconstructie in aluminium uitgevoerd
  • Werkwijze: Engineering; 3D BIM middels IFC afstemming

Benieuwd of we voor u iets kunnen betekenen?

 

Vergelijkbare Projecten


Industrieterrein Bakkersdam no. 6609
Bakkersdam 3, 5256 PK Heusden