Terug naar overzicht

Architect

N-Architecten

Locatie / Regio

Beek, Zuid Nederland

Technologieën

Lasersnijden

Toepassingen

Gevel

Omschrijving van het project

Winkelcentrum Makado kreeg een bekleding van Cortenstaal die loopt van de buitengevels naar een transparante gevel ter plaatse van de parkeergarage. Het materiaal omkleedt de hele contour van het gebouw. 

Alle gevels zijn gerealiseerd door VPT Versteeg: 19 kilometer aan lamellen van 7 meter lengte, 4.000 vierkante meter in totaal. Door de ronde gevels en verschuivingen zijn er veel unieke onderdelen. Cortenstaal is een metaal dat roest en daarmee een karakteristieke uitstraling heeft. De entreegebouwen zijn uitgevoerd in een composietmateriaal. Deze is volledig verlijmd aan een aluminium onderconstructie. De gebogen onderdelen op het parkeerdek vormen de afwerking van de dakentree. 

BIM als basis

Het hele project is in BIM uitgewerkt. Alle partijen sloten hierbij aan, van installateur tot staal- en kanaalplaatvloerenleveranciers, zodat de voordelen van BIM ten volle benut konden worden. Denk hierbij aan clashcontroles en meer controle over de planning. Bovendien vormt het BIM-model de basis voor het as-build model, dat bedoeld is als basis voor de exploitatie.

  • Gevelsysteem: VPT gevelcassettesysteem, speciaal voor het project ontwikkeld
  • Materiaal: 3mm Cortenstaal en ophangconstructie in 8mm Cortenstaal
  • Entree materiaal: 4mm Composiet beplating ACM bond materiaal
  • Werkwijze: Engineering; 3D BIM middels IFC-afstemming

Downloads

Gerelateerd nieuws

Benieuwd of we voor u iets kunnen betekenen?

 

Vergelijkbare Projecten


Industrieterrein Bakkersdam no. 6609
Bakkersdam 3, 5256 PK Heusden