Terug naar overzicht

Architect

Van Dongen - Koschuch

Locatie / Regio

Rotterdam, Zuid Nederland

Technologieën

Lasersnijden

Toepassingen

Gevel

Omschrijving van het project

Seattle & Boston is een uniek project waarbij de lamellen volledig in het teken staan van de Rotterdamse geschiedenis. In totaal heeft VPT circa 900 m2 frames met lamellen (totaal 174 stuks) mogen leveren. De lamellen zijn gemaakt van gepoedercoat aluminium die 8 mm dik zijn. Door de bronzen kleur van de lamellen krijgt het project een wat stoerdere maar ook strakke uitstraling. Door middel van lasersnijden zijn de vormen in de lamellen tot stand gekomen. Het uitdagende in dit project was dat alle afbeeldingen omgezet/vertaald moesten worden zodat ze te zien zijn in de lamellen.

Het gebouw bestaat uit een appartementencomplex met 24 verdiepingen waar onder een parkeergarage is gevestigd. Het ontwerp is erg bijzonder en uniek die goed doordacht is. In de panelen zitten afbeeldingen verwerkt van de Holland Amerika Line die de Rotterdamse geschiedenis op dit gebied in beeld brengt. Het op maat maken van deze lamellen, zodat er een afbeelding tevoorschijn komt, heeft VPT nog niet eerder gemaakt. Het was daarom ook een uitdaging om dit unieke project te mogen realiseren omdat de technieken niet eerder gebruikt zijn.

VPT staat bekend om zijn creativiteit, ervaringen met complex werk, BIM en speciale vormen. Dat is een van de redenen waarom wij het project hebben mogen realiseren.


Gerelateerd nieuws

Benieuwd of we voor u iets kunnen betekenen?

 

Industrieterrein Bakkersdam no. 6609
Bakkersdam 3, 5256 PK Heusden