Terug naar overzicht

Architect

Van Dongen - Koschuch

Locatie / Regio

Rotterdam, Zuid Nederland

Technologieën

Lasersnijden

Toepassingen

Gevel

Omschrijving van het project

Seattle & Boston is een uniek project waarbij de lamellen volledig in het teken staan van de Rotterdamse geschiedenis. VPT realiseerde alle afbeelding-frames met lamellen (totaal 174 stuks). 

Het gebouw bestaat uit een appartementencomplex met 24 verdiepingen waar onder een parkeergarage is gevestigd. Het ontwerp is erg bijzonder en uniek die goed doordacht is.

In de panelen zitten afbeeldingen verwerkt van de Holland Amerika Line die de Rotterdamse geschiedenis op dit gebied in beeld brengt. Het op maat maken van deze lamellen, zodat er een afbeelding tevoorschijn komt, heeft VPT voor dit werk ontwikkeld. Het was daarom ook een uitdaging om dit unieke project te mogen realiseren omdat de technieken niet eerder gebruikt zijn. Door de bronzen kleur van de lamellen krijgt het project een stoere en ook strakke uitstraling. Door middel van lasersnijden zijn de vormen in de lamellen tot stand gekomen. 

  • Materiaal: De lamellen zijn gemaakt van aluminium in 8 mm
  • Oppervlakte behandeling: De frames zijn uitgevoerd in een speciale poedercoating in brons
  • Bewerkingen: Lasersnijden en lassen
  • Werkwijze: De afbeeldingen zijn ontwikkeld door VPT door een Art-lamel pixel studie in samenwerking met de architect

VPT staat bekend om zijn creativiteit, ervaringen met complex werk, BIM en speciale vormen. Dat is een van de redenen waarom wij het project hebben mogen realiseren.


Gerelateerd nieuws

Benieuwd of we voor u iets kunnen betekenen?

 

Vergelijkbare Projecten


Industrieterrein Bakkersdam no. 6609
Bakkersdam 3, 5256 PK Heusden