Terug naar overzicht

Architect

Hans van Heeswijk architecten

Locatie / Regio

Amsterdam Ijburg, Randstad

Technologieën

Perforeren Art-Punch ®

Toepassingen

Gevel

Omschrijving van het project

Het huis op het Rieteiland Oost bij IJburg is volledig gericht op het uitzicht. Het huis is een eenvoudig rechthoekig bouwvolume van drie woonlagen en een kelder. De straatzijde is gesloten door geperforeerde en geanodiseerde aluminium panelen. 

Met de beeld visie, om een effect van een voile over de gevel te realiseren, kreeg VPT de opdracht om deze uitdaging te realiseren. Dan kun je niet met een repeterend scherm werken, dan wordt het te statisch. Met behulp van eigen software is een patroon ontstaan dat over het hele gebouw geprojecteerd is. 'Bepaald geen eenvoudige opdracht, maar samen met Van Heeswijk zelf kwamen we er uit.’ De geperforeerde panelen zijn uitgevoerd in naturel geanodiseerd aluminium. Het patroon is een afbeelding die refereert naar het golvende water. De patroon perforatie is een Art-punch patroon.

VPT heeft de complete gevel schil gerealiseerd waarbij een systeem van panelen en aluminium regels zijn toegepast. De geperforeerde gevelbekleding vormen een integraal systeem met draaiende frames. 

  • Gevelsysteem: VPT gevelcassette systeem met geperforeerde panelen
  • Materiaal: 3mm Aluminium voor de gevelpanelen
  • Bewerkingen: speciale perforatie, Art-punch en huisnummer
  • Overige integrale onderdelen: Draaibare frames
  • Oppervlakte behandeling: Naturel geanodiseerd

Benieuwd of we voor u iets kunnen betekenen?

 

Vergelijkbare Projecten


Industrieterrein Bakkersdam no. 6609
Bakkersdam 3, 5256 PK Heusden