Terug naar overzicht

Architect

24H> Architecture

Locatie / Regio

Nijmegen, Zuid Nederland

Technologieën

Art-Punch ® Perforeren

Toepassingen

Gevel Hekwerk

Omschrijving van het project

In Nijmegen is woontoren De Witte Roos van twaalf etages met 72 appartementen gerealiseerd. VPT realiseerde alle rechte en gebogen hekwerkpanelen en de gevelbanden.

Het vooruitstrevend ontwerp van 24H> Architecture is gebouwd in de (Vogelaar)wijk Hatert. De toren is ontworpen met vrij gevormde balkons rondom, waardoor een herkenbare beeldhouwkunst vanuit alle richtingen waar te nemen is. 

Een motief van een blad is geprojecteerd over de gevel. De hekwerkpanelen zijn voorzien van een geperforeerd patroon en de gevelbanden zijn in een zelfde patroon in een reliëf in noppen. 

  • Materiaal: Aluminium 3mm
  • Oppervlaktebehandeling: een 2 laags poedercoating in een speciaal voor dit werk ontwikkelde kleur. Een matte lak met een metallic pigment in de hoogste kwaliteitsklasse.
  • Bewerkingen: ponsen, perforeren, reliëfdruk, zetten, radiuswalsen 

De Russische uitgever Salon Press heeft zijn jaarlijkse architectuur prijzen in Moskou uitgereikt. Een internationale jury heeft in de categorie Woningbouw de door 24H-architecture ontworpen woontoren 'De Witte Roos' in Nijmegen als beste woongebouw van het afgelopen jaar verkozen.

 

 


Benieuwd of we voor u iets kunnen betekenen?

 

Vergelijkbare Projecten


Industrieterrein Bakkersdam no. 6609
Bakkersdam 3, 5256 PK Heusden